EdsonAlvarez

Geboren in Tlalnepantla, Mexico, op 24 oktober 1997, begon de reis van Edson Álvarez naar voetbalroem op de levendige straten van zijn geboorteplaats. Zijn vroege dagen werden gekenmerkt door eindeloze uren voetballen met vrienden, waarbij hij zijn aangeboren talent en passie voor de sport liet zien. Wij zijn erg trots om samen met onze partner Promofut, deel uit te maken van Edson's verhaal. 

CDM

Position

19

Number

76

International competitions

21

International goals

Edson Álvarez

Edson Álvarez groeide op in een lastige buurt waar de kansen niet bepaald in zijn voordeel lagen. Met deze achtergrond leerde hij door te zetten en te vechten, niet alleen voor zijn team, maar ook voor zijn eigen ambities.

 

"El Machin"

Highlights & milestones

2014

Toen hij slechts 16 jaar oud was, begon Álvarez zijn voetbalcarrière door zich aan te sluiten bij Club América, waar hij aanvankelijk speelde voor het onder-17 team. In het daaropvolgende jaar, terwijl hij zijn stempel bleef drukken in het onder-17 team, behaalde Álvarez een opmerkelijke prestatie door te worden gepromoveerd naar het tweede divisie-team van América.

2016

Op 25 augustus maakte Edson Álvarez zijn debuut voor het eerste team van Club América. Deze mijlpaal markeerde het begin van zijn reis als professioneel voetballer, toen hij het veld betrad om de prestigieuze club te vertegenwoordigen.

2017

Op 8 februari behaalde Edson Álvarez een andere opmerkelijke mijlpaal in zijn carrière door zijn debuut te maken voor het Mexicaanse nationale team. Dit debuut vertegenwoordigde niet alleen een persoonlijke mijlpaal, maar ook een moment van trots voor hem en zijn land.

2018

Álvarez groeide uit tot een sleutelspeler voor Club América. Hij verstevigde zijn aanwezigheid in het geel-blauwe tenue door deel te nemen aan meer dan honderd wedstrijden en zowel een nationaal kampioenschap als een nationale beker met de club te winnen. Zijn indrukwekkende bijdragen aan het succes van het team vestigden zijn reputatie als een van de meest veelbelovende spelers van zijn generatie en bevestigden zijn status als een waardevol bezit voor Club América.

2019

Op 22 juli tekende Edson Álvarez een contract bij AFC Ajax, tot medio 2024, waarmee hij de eerste Mexicaanse speler werd die zich bij AFC Ajax voegde. Álvarez maakte zijn debuut op 17 augustus 2019 in een competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo, resulterend in een 4-1 overwinning.

2019

Zijn eerste basisoptreden vond plaats op 28 augustus in de UEFA Champions League-kwalificatiewedstrijd tegen APOEL Nicosia. Álvarez scoorde het openingsdoelpunt, een cruciale bijdrage aan de kwalificatie van AFC Ajax voor de Champions League.

2022

Met AFC Ajax behaalde hij overwinningen in alle zes groepswedstrijden van de UEFA Champions League. In de achtste finale leden hij en zijn teamgenoten echter een nederlaag tegen Benfica. Desalniettemin behaalde Álvarez dat jaar zijn tweede opeenvolgende nationale kampioenschap met AFC Ajax.

2023

Gedurende zijn vierjarige periode bij AFC Ajax onderging Edson een opmerkelijke transformatie, waarbij hij zijn aanpassingsvermogen en tactische vaardigheden op het veld toonde. Zijn bijdragen waren belangrijk voor de prestaties van AFC Ajax. Na 4 jaar bij AFC Ajax tekende Álvarez in augustus 2023 een contract bij West Ham United tot medio 2028.

Boost your career!

Edson zijn succes is de getuigenis van een gezonde samenwerking tussen talent en begeleiding. Kies Muy Manero en ervaar op maat gemaakte begeleiding!

Get in touch