StevenBergwijn

Bergwijn begon zijn professionele carrière bij PSV Eindhoven, waar hij werd opgeleid in de jeugdacademie en zijn debuut maakte in 2014. Hij maakte indruk met zijn snelheid, techniek en dribbel vaardigheden en werd een belangrijke speler voor PSV. In 2020 maakte Bergwijn de overstap naar de Engelse club Tottenham Hotspur, waar hij zijn carrière in de Premier League voortzette. Op 8 juli 2022 keerde Bergwijn terug naar Nederland en tekende een contract van vijf jaar bij AFC Ajax.

LW

Position

7

Number

32

International competitions

81

International goals

It all started with a dream!

Op zevenjarige leeftijd sloot Steven zich aan bij zijn lokale voetbalclub ASC Waterwijk, en het duurde niet lang voordat zijn talent opviel. Zijn coaches waren verbaasd over zijn snelheid, dribbel vaardigheid en aangeboren begrip van het spel. Stevie’s toewijding was ongekend, en hij spendeerde ontelbare uren aan het perfectioneren van zijn vaardigheden, zelfs lang nadat de trainingssessies waren afgelopen.

Picture of a young Steven Bergwijn
Stevie Wonder

Highlights & milestones

2014

Bergwijn maakte zijn debuut voor het eerste elftal van Jong PSV in de tweede divisie op 9 augustus 2014 tegen Achilles '29.

2015

Na een indrukwekkend seizoen bij Jong PSV maakte Steven Bergwijn officieel deel uit van het eerste team en tekende een nieuw langlopend contract tot 2020.

2018

In augustus 2018 tekende Steven Bergwijn een nieuw contract bij PSV Eindhoven, waarmee hij zijn toewijding aan de club bevestigde en zijn carrière in de Eredivisie voortzette.

2018

Bergwijn maakte zijn debuut voor het Nederlandse nationale team op 13 oktober 2018, als basisspeler in een 3-0 overwinning tegen Duitsland.

2020

Na zijn contractverlenging begon Steven Bergwijn aan een bewogen reis, slechts zes maanden later tekende hij bij Tottenham Hotspur. De overgang verliep niet zonder hectiek, gekenmerkt door snelle onderhandelingen, hoge verwachtingen en een nieuw hoofdstuk in zijn carrière.

2022

Bergwijn keerde terug naar Nederland en tekende een vijfjarig contract bij AFC Ajax. Dit was de duurste transfer in de geschiedenis van de Eredivisie. 

Boost your career!

Steven Bergwijn zijn succes is de getuigenis van een gezonde samenwerking tussen talent en begeleiding. Kies Muy Manero en ervaar op maat gemaakte begeleiding!

Get in touch