SvenBotman

Sven Botman begon als een veelbelovend jong talent en groeide uit tot een speler in de Premier League. Sinds zijn 15e vertegenwoordigen wij Sven en hebben we een adviserende rol gespeeld bij het vormgeven van zijn pad naar succes, zowel op als buiten het veld. Wij zijn erg trots om deel uit te maken van het verhaal van Sven.

CB

Position

4

Number

1

International competitions

9

International goals

Sven Botman's story

Het verhaal van Sven Botman is niet alleen een verhaal van voetbalsucces, maar ook van een samenwerkingsinspanning die een veelbelovend talent heeft getransformeerd tot een ster in de Premier League!

Rolls-Royce

Highlights & milestones

2015

Sven Botman tekent zijn eerste deal met Nike.

2018

Als beloning voor zijn geweldige ontwikkeling tekende Sven Botman in 2018 zijn eerste professionele contract bij AFC Ajax.

2019

Een jaar na zijn eerste professionele contract tekende Sven Botman in 2019 opnieuw een contract. Na een indrukwekkend seizoen bij Jong Ajax waren Sven en AFC Ajax klaar om zijn contract met nog een jaar te verlengen.

2019

Nadat Sven zijn nieuwe contract bij AFC Ajax had getekend, koos hij ervoor om op huurbasis te gaan. AFC Ajax bood hem een plek in het eerste team aan, maar Sven wilde minuten maken in de Eredivisie en koos zijn eigen pad bij FC Heerenveen.

2020

Na slechts één seizoen bij FC Heerenveen werden verschillende topclubs geïnteresseerd in Sven vanwege zijn prestaties in de Eredivisie. OSC Lille was vastbesloten om Sven te kopen en hem tot basisspeler te maken. Op 31 juli 2020 tekende Sven een contract van vijf jaar bij OSC Lille.

2020

In november 2020 werd Sven Botman voor het eerst opgeroepen voor het nationale team van Nederland. 

2021

In zijn eerste seizoen werd Sven kampioen van Frankrijk met OSC Lille en won hij de Franse Super Cup (Trophée des Champions).

2022

Na zijn prestaties bij OSC Lille trok Sven Botman de aandacht van verschillende topclubs, waaronder Newcastle United. In juni 2022 kocht Newcastle, Sven Botman en verwelkomde hem op St. James' Park.

2023

Na een paar jaar bij Nike tekent Sven Botman een contract van 3 jaar met Adidas.

Boost your career!

Sven Botman zijn succes is de getuigenis van een gezonde samenwerking tussen talent en begeleiding. Kies Muy Manero en ervaar op maat gemaakte begeleiding!

Get in touch